Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

    Wybierz swój język

    Informatyka

    STUDIA I STOPNIA

    Kliknij poniżej, aby zarejestrować się na studia:

    • Studia trwają 3,5 roku

    DLACZEGO WARTO WYBRAĆ TEN KIERUNEK?

    Absolwent kierunku zarządzanie i produkcja żywności jest specjalistą przygotowanym do łączenia wiedzy i umiejętności menadżerskich z wiedzą i umiejętnościami związanymi z produkcją surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, ich przechowalnictwem i dystrybucją.

    Posiada interdyscyplinarną wiedzę ekonomiczną, prawną i społeczną z zakresu funkcjonowania podmiotów gospodarczych oraz zarządzania zasobami ludzkimi. Ma wiedzę niezbędną do rozumienia zjawisk i procesów zachodzących w całym procesie wytwarzania surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, zasad przechowywania żywności i systemów gwarantujących jej jakość i bezpieczeństwo.

    Absolwent kierunku zarządzanie i produkcja żywności I stopnia posiada praktyczne przygotowanie do podjęcia pracy w charakterze menedżera, w tym do zajmowania stanowisk kierowniczych w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją i przechowalnictwem surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, jednostkach zajmujących się dystrybucją żywności, laboratoriach i instytucjach kontrolnych oraz placówkach upowszechniających wiedzę. Absolwent jest również przygotowany do samodzielnego prowadzenia własnej działalności gospodarczej.


    JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA PROWADZĄCA STUDIA

    Wydział Nauk Rolniczych
    ul. Bolesława Prusa 14
    08-110 Siedlce

    Uniwersytet w Siedlcach

    Kontakt

    ul. Konarskiego 2,
    08-110 Siedlce

    25 643 1921
    25 643 1924
    25 643 1925